U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelbolletjes met carpaccio en pistachepesto

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 200 g Aviko Aardappelbolletjes
  • 1½ el ongezouten pistachenoten
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • Handvol basilicumblaadjes of rucola + extra
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g carpaccio
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Bereid de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pureer met de staafmixer 1 eetlepel pistachenoten met de knoflook, de olijfolie en een handvol basilicum of rucola tot een smeuïge pesto. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw de carpaccio tot roosjes. Hak de overgebleven ½ eetlepel pistachenoten fijn.
  • Schep op 4 borden een lepel pistachepesto. Leg er de aardappelbolletjes omheen. Garneer met de roosjes carpaccio en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten en wat extra basilicum of rucola.
  • Veel gasten voor het kerstdiner? Met een beperkt aantal ingrediënten en handelingen maak je snel veel mooie bordjes klaar. Ook ideaal om mee te nemen naar een kerstdiner buitenshuis waar iedereen een gang maakt!
  • Tip: Zonder vlees? Vervang de carpaccio door halfgedroogde (cherry)tomaatjes uit het koelverse tapasassortiment.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 295 kcal
  • 21 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen