Aardappelbolletjes met carpaccio en pistachepesto
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer met de staafmixer 1 eetlepel pistachenoten met de knoflook, de olijfolie en een handvol basilicum of rucola tot een smeuïge pesto. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Vouw de carpaccio tot roosjes. Hak de overgebleven ½ eetlepel pistachenoten fijn.
- Schep op 4 borden een lepel pistachepesto. Leg er de aardappelbolletjes omheen. Garneer met de roosjes carpaccio en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten en wat extra basilicum of rucola.
- Veel gasten voor het kerstdiner? Met een beperkt aantal ingrediënten en handelingen maak je snel veel mooie bordjes klaar. Ook ideaal om mee te nemen naar een kerstdiner buitenshuis waar iedereen een gang maakt!
- Tip: Zonder vlees? Vervang de carpaccio door halfgedroogde (cherry)tomaatjes uit het koelverse tapasassortiment.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 295 kcal
- 21 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen